Düğünümüze hazırlanmamız gerekiyor ve nerden başlayacağımızı bilmiyormuyuz ? işte bu sorularımızın tüm cevabını burada cevaplayabiliriz.
Düğün töreni tatlı telaş, ama nasıl düzenlendiği ve planlandığı çok önemli. Olası aksaklıkları önlemek, düğününüzü tatlı bir anı olarak saklayabilmek ve yeni yaşamınıza iyi bir başlangıç yapabilmek için bazı püf noktalara dikkat etmenizde yarar var.
Başarılı ve güzel bir düğün davetinde uyum ve bütünlük önemlidir. Doğru menü, lezzetli yemek, nikah töreni, ses-ışık-müzik, dekor, zamanlama, pastanın çıkışı, programın akışı, hepsi bir bütündür.
Evet, büyük gün kararlaştırıldı ve geri sayım başladı. Şimdi hiç telaşa kapılmadan ajandanızı elinize alın ve hazırlıklarınıza başlayın.
Düğüne 12 ay kala yapılacaklar;
* Düğün/Ev/Nikah ve Evlilik için ayırabileceğiniz evlilik bütçenizi belirleyin.
* Nerede oturacağınıza karar verin ve araştırmaya başlayın.
* Nasıl bir düğün organizasyonu istediğinizi anlamak için organizasyon şirketleri ile görüşün, internetten araştırma yapmaya başlayın.
* Yaklaşık olarak kaç kişi çağırabileceğinize karar verin; ön bir liste hazırlayıp toplam davetli sayısını bilmek, mekanlardan ve diğer düğün firmalarından fiyat isterken yararlı olacaktır.
Düğüne 8 ay kala
* Düğün mekanları, düğün fotoğrafçısı, Dj ve bunun gibi düğünde ihtiyacınız olacak düğün firmalarıyla irtibata geçip fiyat almaya başlayın. Düğün mekanlarında erken rezarvasyon ile birlikte indirim şansınızı kaçırmayın.
* Evinizi 8 ay kala seçmiş ve ev için alışverişe başlamış olmakta yarar var. En çok vakit alan evinizin hazırlığı olacaktır (özellikle tadilat düşünüyorsanız). Beyaz eşyalar ve mobilyalar için dükkanları gezmeye başlama zamanı.
Düğüne 6 ay kala
* Evlilik için gereken belediye işlemlerini öğrenin ve istenen evrakları toplamaya başlayın. Yazın evlenmeyi düşünüyorsanız belediyeye 6 ay kala başvurmak gerekebilir.Belediye nikah salonlarında evlenmeyecekseniz, düğün mekanınıza önceden rezervasyon yaptırarak belediyeye başvurun.
* Internette gelinlik modellerini inceleyerek nasıl bir model istediğinize karar verin. Hazır almayı düşünüyorsanız gelinlik mağazalarından randevu alarak denemelere başlayın. Diktirmeyi düşünüyorsanız terzinizi seçin.
* Damatlık modellerini de inceleyerek nasıl bir model istediğinize karar verin. Hazır giyim damatlık firmalarını gezin. Damatlık da diktirilecekse, modele karar verin; terzinizi ve damatlık kumaşını seçin.
Düğüne 4 ay kala
* Kesin düğün tarihinizi belirlemiş ve mekandan-belediyeden randevunuzu almış olun. (Öncesinde sağlık kontrolü yaptırmanız gerektiğini unutmayın).
* Davetiye modellerini inceleyin ve seçtiğiniz model için sipariş verin. Davetiye yazı örneklerini inceleyerek davetiyede ne yazılacağına karar verin.
* Düğün mekanınız, maket düğün pastası temin etmiyorsa düğün pastası modellerini inceleyerek kararınızı ve siparişinizi verin.
* Balayı mekanlarını inceleyerek nereye gitmek istediğinize karar verin. Önceden rezervasyon yaptırmak bazı durumlarda fiyat avantajı sağlayacaktır.
* Gelinlik provalarına başlayın. Gelinlikle ilgili unutmamanız gerekenler için gelinlik rehberimizi inceleyin.
* Balayı için yurt dışına çıkılacaksa, pasaport-vize için araştırmalar yapın.
Düğüne 2 ay kala
* Misafir listenizi netleştirin, kaç kişi için davetiye bastıracağınıza karar verin. Unutmayın, 2 kişilik bir aileye 2 adet değil 1 adet davetiye verilecek.
* Davetiyelerinizi teslim almaya başlayın. Uzak yerlerden düğüne katılacak yakınlarınıza davetiyeleri gönderin veya düğün tarihi konusunda davetlilerinizi bilgilendirin.
* Daha önce jinekolog tecrübeniz yoksa, mutlaka bir doktordan randevu alıp jinekolojik muayene yaptırın. Doğum kontrolü hakkında bilgi alarak ne zaman başlamanız gerektiğini öğrenin.
* Evinize tadilat gerekiyorsa onarım/değişim işlemlerini tamamlayın ve ev mobilya, beyaz eşya alışverişlerinize başlayın.
* Balayı için yurtdışına çıkılacaksa, vize başvurunuzu yapın.
Düğüne 1 ay kala
* Nikah şekerleri modellerini inceleyin ve siparişinizi verin. Düğün düşünüyorsanız, düğün masası için nikah kurabiyesi modellerini inceleyin.
* Gelin ayakkabılarınızı alın; zaman zaman evde giyip ayakkabıların yumuşamasını sağlayın. Düğün günü ayaklarınızı vurmamaları için.
* Davetiyeleri 1 ay kala dağıtmakta yarar var. Hemen akabinde davetlilerinizin düğüne katılıp katılamayacağını takip etmeye başlayın. Bu konuda bir yakınınızı veya arkadaşınızı görevlendirebilirsiniz.
* Gelin başı ve gelin makyajı için güzellik salonunuzu seçin ve kuaför/makyözünüzle görüşerek randevu alın; mümkünse gelin başı için değişik saç modelleri deneyin. (Unutmayın ki, düğün günü kuaförünüz ve makyözünüz detaylı bir şekilde saçınızla ve makyajınızla ilgilenecekler. Bu durumda önceden bir prova yaptırmak mümkün olmayabilir. İdeal olarak daha önceden arkadaşlarınızın gelin başını yaptırdığı ve memnun kaldığı kuaförlere öncelik verin.)
* Gelin arabanız süslenecekse nikaha/düğüne hangi arabayla gideceğinize ve nasıl süsleneceğine karar verin.
* Yemekli düğün yapacaksanız, misafir oturma düzenini belirleyin. Kavgalı misafirleriniz varsa, aynı masada oturmamalarına özen gösterin.
* Kına Gecesi yapılacaksa organizasyon için hazırlık yapın. Mekan, davetliler, alınacaklar belirledikten sonra bindallı modellerini inceleyin.
* Nikah şahitlerinizi seçin ve kararınızı değişmeyeceğinizden eminseniz, kendilerine haber verin.
Comentários